Vicevi i Plavuse

Wednesday, February 12, 2020

Nedostatak blondinki

Jednotematski blog s vremenom, bilo to prije ili kasnije, postane dosadan. S druge strane, popularnost viceva o plavušama je jako opala u zadnjem desetljeću, a pogotovo zadnje dvije, tri godine. Moja supruga, koja je bila pofarbana blondinka, od kada sam je ja upoznao (prije više od 45 godina), pretprošle godine se je pofarbala u svoju prirodnu boju, otprilike boja kestena. Kada kažem prirodna, onda mislim kakva je bila da prije dvadesetak godina. Na naravni način, kao i odrezak, sada je sjeda. Svaki mjesec joj izraste korijen, dobra 3 centimetra i ona pravo kod frizera. Njoj zabavno, a meni je i mrsko jer košta. Ne ide ona bilo gdje, nego kod onoga koji je na glasu kao jedan od najboljih u gradu. Najbolji se rima s najskuplji. Petsto kuna jedna frizura s farbanjem mi se čini pretjerano. Slijede vicevi koje sam pronašao u zadnjih nekoliko dana, samo za vas (moram se malo uvući mojim posjetiocima).

Kolovoz je mjesec na otoku Krku. Žega je oštro stisnula i priroda je sva utihnula, čekajući predvečernji povjetarac kao osvježenje. Nedaleko od zračne luke, na jednoj klisuri koja se nadvija iznad plavog Jadranskog mora, čuče dva galeba i odmaraju nakon napornog jutra koje su proveli loveći srdelice. Odjednom iznad njihovih glava proleti mlazni zrakoplov koji je upravo poletio s Krka u smjeru Londona. Jedan od njih:
- Ma vidi molim te, kako samo brzo leti ova ptica.
- I ti bi isto tako bio brz da ti je stražnjica u plamenu.

Blondinka u sjeni


Mujo sjedi na verandi ispred kuće sav zamotan u zavoje i s desnom rukom u gipsu. Sjeo na istočnu stranu da bi bio u hladu i izbjegao popodnevnu jaru. Prolazi Haso, vidi ga u ovako lošem stanju, pa se nasloni na drveni plot, okrečen bijelom bojom, i kaže mu:
- Zdravu Mujo. Pa što ti se to dogodilo? Vidim da si sav izranjavan, a i ruka ti je slomljena.
- E eto, što da ti kažem. Znaš da sam ja strastveni lovac, pa sam kao i svake godine uzeo malo godišnjega i otišao u planinu da nešto ulovim. Ove godine sam si postavio zadatak da ulovim najvećeg medvjeda. Medvjedi se skrivaju po špiljama, pa sam se tako dao u potragu za njima, to jeste pećinama. Nađem jednu malu špilju, uđem unutra, a tamo mali medvjed. Nastavim ja tako dalje i nađem jednu srednje veličine. Pažljivo uđem, da me ne iznenadi, a tamo srednji medvjed. Za taj dan je bilo gotovo jer je sunce već skoro počelo zalaziti. Dignem šator i prespavam na jednoj visoravni. Sutra ujutro, nakon što sam si ispekao kobasice i popio vruću kavu, nastavim s potragom. Negdje oko 10 ujutro nađem jednu veliku pećinu i u njoj stvarno prilično veliki medvjed.
Haso ga prekine:
- I taj medvjed te je napao i ovako unesrećio...
- Ma ne, ovo mi je od vlaka.

Ako netko od vas nije odmah skontao, da ga utješim: i meni je trebalo dvije sekunde da shvatim gdje je caka. Mujo nije bio zadovoljan s veličinom medvjeda u velikoj pećini, pa je nastavio potragu i našao jako veliku pećinu, odnosno ulaz u jedan željeznički tunel. I kako je uvijek baksuz, naletio mu je vlak dok je bio unutra. Čiča miča... Ovako sam pomalo iscrpio i temu sa životinjama (u ovom drugom vicu, životinja je sporedna uloga, ali je ipak prisutna). Da vidimo što ću sada naći?

Jedna curica od 10 godina, za vrijeme večere prepričava roditeljima, potpuno staložena, kako je poslije škole poljubila jednog dečka iz njenog razreda. Tata, izbezumljeno:
- Ma kako se to moglo dogoditi.
- Znaš tata, uopće nije bilo lako. Morale su ga držati dvije moje prijateljice da ne pobjegne.

- Mama, hoćeš li me voditi u zoološki vrt?
- Ni govora! Ako hoće da te vide, neka oni dođu ovdje.

Mama, koja očekuje bebu, pita svog trogodišnjeg sina:
- Ivice, da li bi ti više volio curicu ili dečka?
- Mama, kada me već pitaš, ja bih radije biciklu.

Malom Ivici se rodila sestra.  U posjeti su brojni rođaci i prijatelji koji hvale bebu:
- Ma kako je samo lijepa, kao njena mama.
- Ima krasne plave oči na tatu.
Ivica ne želi zaostati u ovom nadmetanju tko će naći ljepšu usporedbu s članovima obitelji.
- Bezuba je, kao djeda.

Među prijateljicama:
- Konačno sam uspjela odviknuti mog supruga od grizenja noktiju.
- Kako si to postigla?
- Sakrila sam mu zubalo.

Mladić je došao kod oca da zaprosi njegovu kćerku. Otac odmjerava mladića od glave do pete, pa ga upita:
- Hoćeš li ti biti u stanju da izdržavaš obitelj?
- Naravno da hoću.
- Odlično! Znaš, nas je sedmoro.

Mali Ivica:
- Tata, da li je istina da životinje svake godine mijenjaju bundu?
- Jeste sine, ali ne pričaj o tome: mogla bi te čuti mama.

Kako svaka priča ima svoj kraj, tako smo došli i na konac ovog posta. Nadam se da ste se bolje zabavili nego u vrijeme predsjedničkih izbora. Vani je pravo proljeće. Nisam kontrolirao, ali smo negdje oko 20 stupnjeva. Jedna voćka ispred zgrade u kojoj stanujem je jutros prolistala.